Inside producten

In onze showroom hebben wij van diverse natuursteen & Unistone© monsters in diverse kleuren en afwerkingen, om u zo goed mogelijk te adviseren. Tabbladen Natuursteen90 zijn ook op te vragen bij Weinheimer natuursteen®. De landen van de EU hebben de officiële handelsnaam van hun natuursteensoorten vastgelegd in de norm NEN-EN 12440.Daarin wordt naast de handelsnaam, de wetenschappelijke naam, kleur en vindplaats vermeld. Deze norm is niet vrij van fouten, maar toch een grote stap naar meer eenduidigheid. Let op Weinheimer natuursteen® kan in verband met het uitgebreide aanbod natuursteen & Unistone© niet alle kleuren, afwerkingen, soorten en diktes voorradig hebben als plaatmateriaal. Voor veel kleuren en afwerkingen zullen wij het advies etc. moeten doen met de ter beschikking gestelde monsters. En zullen mogelijke platen ingekocht dienen te worden voor de productie van dorpels, vensterbanken of raamdorpels, keukenbladen, bad-meubelen. Op de Tabbladen van Natuursteen90 staan naast de meest gebruikte handelsnaam ook andere voorkomende handelsnamen. Ook wordt de handelsnaam genoemd van eventuele varianten in kleur en/of structuur.

Voor raam- en deurdorpels voor buiten wordt meestal Belgisch hardsteen gebruikt. Overige handelsnamen zijn ook wel Arduin, Belgisch Blauwe steen, Petit Granit en Ecausine.

Belgisch hardsteen is een kalkgesteente (n.1.0.): hoofdkleur is grijs, met mogelijke insluitingen als (glas-)aders, haarscheurtjes, kleur(mineraal) concentraties, fossielen, putjes.

Ook wordt regelmatig “Afrikaanse” Impala gezoet gekozen als materiaal voor raam- en deurdorpels. Overige handelsnamen zijn ook wel Nero Africa Impala, Rustenburg, Jasberg DB Dark Blue. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze steensoort uit Rustenburg Zuid-Africa. Het betreft een Gabbro gesteente (d.4.0.): hoofdkleur is zwart/grijs gespikkeld met mogelijke insluitingen als haarscheurtjes, kleur(mineraal) concentraties en putjes.

Bij Afrikaanse Impala zijn er mineraalconcentraties mogelijk, die tonen als donkere vlekken ook wel “Olifantspoten” genoemd.

Voor planchetten voor op de badkamer of voor keukenbladen wordt steeds vaker natuursteenimitaties gekozen, zoals Unistone® dit is een composiet.

Aangezien Weinheimer natuursteen® zijn klanten goed en correct wil adviseren trachten wij steeds een actueel aanbod monsters natuursteen & Unistone© in onze showroom te hebben. Tevens plaatsen wij regelmatig op onze facebook page foto’s van lopende orders natuursteen & Unistone© om klanten te inspireren.


Image

De handelsbenaming is de naam waaronder de steen wordt verkocht. Het komt voor dat dezelfde natuursteen verschillende handelsnamen heeft. De benamingen zijn deels historisch gegroeid. Ze zeggen iets over de steenkleur of de vindplaats. Soms krijgt een nieuwe, onbekende natuursteen dezelfde naam als een goede en bekende natuursteen waar deze op lijkt; deze praktijk is kwalijk te noemen. Overigens gebeurt dit ook volop bij natuursteenimitaties, gemaakt van bijvoorbeeld composiet en keramiek. Soms krijgt de handelsnaam nog wel de toevoeging “New”. De landen van de EU hebben de officiële handelsnaam van hun natuursteensoorten vastgelegd in de norm NEN-EN 12440.

Weinheimer natuursteen® gebruikt de officiële namen van Unistone® en bij natuursteen zal Weinheimer natuursteen zoveel mogelijk de namen vanuit Natuursteen90 gebruiken of de gebruikte en bekend zijnde handelsnaam van groeve/toeleverancier.

Voor het afwerken van het oppervlak zijn uiteenlopende bewerkingen mogelijk en beschikbaar. Het belangrijkste verschil tussen de bewerkingen is dat het oppervlak een glanzende, dof of juist ruw uiterlijk krijgt. Eenzelfde bewerking kan bij verschillende steensoorten een ander effect geven.

Niet elke natuursteen of Unistone® kan van elke bewerking worden voorzien. Soms is het gewoon niet mooi, is het effect niet blijvend of is een bepaalde bewerking moeilijk leverbaar. De Tabbladen Natuursteen90 geven per natuursteen de gebruikelijke bewerkingen. De bewerking van het oppervlak moet zorgvuldig worden afgestemd op de steensoort, toepassing, gebruiksintensiteit, vuilbelasting en het onderhoud. Zo pakt een ruwer oppervlak makkelijker vuil aan en zijn beschadigingen op een glanzend oppervlak eerder zichtbaar.


Image

Laat u bij het maken van een keuze adviseren.

Weinheimer natuursteen® is ervan bewust dat u vertrouwen stelt in ons en ons advies. Wij zien het dan ook als verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Ons privacy beleid is van toepassing op alle diensten van Weinheimer natuursteen®. Persoons- contactgegevens die wij ontvangen van u zullen wij in onze administratie verwerken, mochten wij via uw aannemer of bouwmaterialenleverancier gegevens van u ontvangen zullen deze in de administratie tussen aannemer of bouwmaterialenleverancier verwerkt worden, mits niet anders door uw aannemer of bouwmaterialenleverancier aangegeven. U dient zich er bewust van te zijn dat Weinheimer natuursteen® niet verantwoordelijk is voor het privacy beleid van uw aannemer of bouwmaterialenleverancier, of andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van diensten van Weinheimer natuursteen® geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

De privacyverklaring van Weinheimer natuursteen® is afgestemd op onze diensten en producten en op het gebruik en de mogelijkheden van onze sites. Daarnaast is deze privacyverklaring ook afgestemd op gegevens die u ons ter beschikking stelt in onze showroom etc. Eventuele veranderingen en/of aanpassingen van onze sites en diensten, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring 2018.01. Het is daarom raadzaam om regelmatig onze privacyverklaring te raadplegen.

De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van opdrachten /diensten via uw aannemer of keukenleverancier waar wij mee samenwerken. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeven het doel van de betreffende samenwerking en zullen niet verder verspreid worden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze medewerkers en partners zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Op onze site vindt u ook onze leverings- en betalingsvoorwaarden, tevens vindt u bij urngedenkteken.com® de colofon https://www.urngedenkteken.com/home/colofon/

Let op: om u goed en correct van dienst te kunnen zijn, zullen wij ten alle tijden naar uw persoons- en contactgegevens informeren bij het plaatsen van een opdracht en zullen wij deze ook in onze administratie van Weinheimer natuursteen® verwerken.


Hardsteen gevlamde tegels

Hardsteen gevlamde tegels, het aspect is ruw, de algemene tint is licht-grijs. Van dichtbij gezien, vertoont de steen talloze witachtige vlekken, onregelmatig van vorm en min of meer uniform verspreid op de middelgrijze achtergrond.

hardloom


Hardsteen geijsbloemde tegels

Hardsteen geijsbloemde tegels 40/40 cm, deze liggen zowel in de wintertuin als op het terras, om het zwembad ligt een rand Hardsteen gefrijnde platen en hierom heen Hardsteen tegels 40/40 cm gezoet. Door voor een materiaal te kiezen in diverse afwerkingen heeft met toch variatie en straalt het toch een bepaalde rust/eenheid uit.

hardijbloem1


Open haard/Kachel

Bekleding uitgevoerd in Bianco Rosa Marmer; een Turkse witte marmer met zalmkleurige vlam in. (Links)
Open haard omlijsting gemaakt van Massangis Jaune (Franse Kalksteen) een zeer mooie licht beige natuursteen soort uitermate geschikte voor het maken van raamdorpels, deuromlijstingen en open haard bekledingen. (Rechts)

haard


Badkamer

beltrani6

beltrani5


Leisteen

natuursteenFlyRover

Leisteen, is een sedimentgesteente, ontstaan door afzetting in zee van door rivieren aangevoerd puin en slib uit door verwering afgebroken gesteente.

Splijtmateriaal met natuurlijke antislip: leisteen is, net als kwartsiet, een splijtmateriaal. Splijtmateriaal is gelaagd en splijtbaar van aard en wordt daarom in plaatvorm gewonnen. Hierdoor heeft het een natuurlijk splijtvlak, variërend van vlak tot grover. Het natuurlijke splijtvlak zorg voor een hoge antislipwaarde die nauwelijks te evenaren is door een andere steen. Verschillende soorten zijn ook verkrijgbaar met een geslepen oppervlak (gezoet of gepolijst). Door het zoeten of polijsten wordt de kleur opgehaald en verdiept, dit geeft een heel mooi optisch effect.

Door de gelaagdheid houdt leisteen de opgenomen warmte zeer lang vast en hierdoor voelt de vloer niet koud aan. Bij goede isolatie van de ondervloer kan vloerverwarming.

Veel soorten leisteen zijn vorstbestendig en kunnen daardoor zowel binnen als buiten worden toegepast.

natuursteenFlyRangeRover2e

Mustang Leisteen (a.5.0), afkomstig uit Brazilië, Pitangui, heeft de uiterlijke hoofdkleur zwart en nevenkleur grijs, mogelijke insluitingen bij deze leisteen zijn haarscheurtjes.

Sell Pillarguri een uit Noorwegen, Otta afkomstige glimmerleisteen (m.3.0) welke net als Mustang een zwarte hoofdkleur en een grijze nevenkleur heeft. De leisteen soort heeft kleur (mineraal) concentraties als mogelijke insluiting.

Sumi Stone, afkomstig uit China, Hebei, is eveneens een leisteen (a.5.0), deze heeft als hoofdkleur grijs en als nevenkleur bruin, bij deze leisteen soort zijn mogelijke insluitingen haarscheurtjes als ook kleur (mineraal) concentraties. Dit materiaal is tevens gevoelig voor krassen en kromtrekken.


Graniet & Marmer

travertinSite0001

Travertin is een kalkgesteente.
Marmer is een metamorf gesteente, ontstaan uit kalksteen (afzettingsgesteente) dat gedurende zeer lange tijd en onder enorme druk en temperatuurverschillen bij vorming van het gebergte een metamorfose heeft ondergaan. Overige kalksteensoorten, zoals Travertin, zijn sedimentgesteenten, ontstaan door kalkafzetting uit kalkrijk water.

Marmer- en kalksteensoorten worden in blokvorm gewonnen. Deze blokken worden in platen gezaagd, waardoor de tegels en platen voor maatwerk orders altijd een gezaagd oppervlak hebben. Dit oppervlak wordt vervolgens gezoet of gepolijst. Daarnaast worden marmer- en kalksteensoorten ook steeds meer met een oud gemaakt oppervlak aangeboden.

travertinSite2

Met name marmer kan van partij tot partij behoorlijk van kleur en structuur verschillen, het is daarom wenselijk om ten alle tijden de beschikbare partij en/of platen te beoordelen. Bij marmer is vloerverwarming als bijverwarming gebruikelijk. Vloerverwarming als hoofdverwarming (onder marmer) raden wij niet aan,omdat bij sterke temperatuurschommelingen mogelijke krimp- en zetscheuren kunnen ontstaan. Omdat elke situatie anders is raden wij u aan om te informeren bij uw verwarmingsspecialist.

travertinSite3

Kashmir White (Graniet) Granuliet (d.1.1) afkomstig uit Madurai India heeft een witte hoofdkleur en meest voorkomende nevenkleur is groen, de structuur is gespikkeld, gewolkt (structuur vaak met richting). Mogelijke natuurlijke insluitingen van deze natuursteen zijn haarscheurtjes, kleur (mineraal) concentraties en putjes in gepolijst oppervlak. Deze granuliet bevat kalkdeeltjes en is daardoor niet zuurbestendig. Het materiaal is gevoelig voor kromtrekken en is enigszins poreus. Onder invloed van vocht zijn verkleuringen en bruine vlekken mogelijk, als gevolg van oxidatie inde de steen.

Graniet is een stollingsgesteente, ontstaan uit langzaam afkoelende en stollende magma. Het wordt net als marmer en kalksteen in blokken uit de berg gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens als platen en tegels verwerkt. Het oppervlak van graniet wordt vervolgens gezoet, gepolijst, anciento/anticato®, of gebrand afgewerkt. Het materiaal kenmerkt zich over het algemeen door een bijzonder compacte structuur. De kleur van de diverse soorten graniet kan flink variëren. De steen kenmerkt zich over het algemeen door zijn in alle richtingen lopende gespikkelde tekening. Net als marmer- en kalkgesteente kan graniet van partij tot partij van kleur en structuur verschillen, het is daarom wenselijk om ten alle tijden de beschikbare partij en/of platen te beoordelen.

Bij graniet is vloerverwarming als bijverwarming gebruikelijk. Vloer verwarming als hoofdverwarming (onder marmer, kalksteen en graniet) raden wij niet aan, omdat bij sterkte temperatuurschommelingen eventuele krimp- en zetscheuren kunnen ontstaan. Omdat elke situatie anders is raden wij u aan om te informeren bij uw verwarmingsspecialist.Sinds 1994 zijn wij gespecialiseerd op het gebied van grafmonumenten, gedenkstenen en aanverwante artikelen. Naast het reguliere aanbod urnen, kunnen wij u ook urnen aanbieden die geheel naar uw wens gerealiseerd kunnen worden.