Inside producten

Hardsteen gevlamde tegels

Hardsteen gevlamde tegels, het aspect is ruw, de algemene tint is licht-grijs. Van dichtbij gezien, vertoont de steen talloze witachtige vlekken, onregelmatig van vorm en min of meer uniform verspreid op de middelgrijze achtergrond.

hardloom


Hardsteen geijsbloemde tegels

Hardsteen geijsbloemde tegels 40/40 cm, deze liggen zowel in de wintertuin als op het terras, om het zwembad ligt een rand Hardsteen gefrijnde platen en hierom heen Hardsteen tegels 40/40 cm gezoet. Door voor een materiaal te kiezen in diverse afwerkingen heeft met toch variatie en straalt het toch een bepaalde rust/eenheid uit.

hardijbloem1


Open haard/Kachel

Bekleding uitgevoerd in Bianco Rosa Marmer; een Turkse witte marmer met zalmkleurige vlam in. (Links)
Open haard omlijsting gemaakt van Massangis Jaune (Franse Kalksteen) een zeer mooie licht beige natuursteen soort uitermate geschikte voor het maken van raamdorpels, deuromlijstingen en open haard bekledingen. (Rechts)

haard


Badkamer

beltrani6

beltrani5


Leisteen

natuursteenFlyRover

Leisteen, is een sedimentgesteente, ontstaan door afzetting in zee van door rivieren aangevoerd puin en slib uit door verwering afgebroken gesteente.

Splijtmateriaal met natuurlijke antislip: leisteen is, net als kwartsiet, een splijtmateriaal. Splijtmateriaal is gelaagd en splijtbaar van aard en wordt daarom in plaatvorm gewonnen. Hierdoor heeft het een natuurlijk splijtvlak, variërend van vlak tot grover. Het natuurlijke splijtvlak zorg voor een hoge antislipwaarde die nauwelijks te evenaren is door een andere steen. Verschillende soorten zijn ook verkrijgbaar met een geslepen oppervlak (gezoet of gepolijst). Door het zoeten of polijsten wordt de kleur opgehaald en verdiept, dit geeft een heel mooi optisch effect.

Door de gelaagdheid houdt leisteen de opgenomen warmte zeer lang vast en hierdoor voelt de vloer niet koud aan. Bij goede isolatie van de ondervloer kan vloerverwarming.

Veel soorten leisteen zijn vorstbestendig en kunnen daardoor zowel binnen als buiten worden toegepast.

natuursteenFlyRangeRover2e

Mustang Leisteen (a.5.0), afkomstig uit Brazilië, Pitangui, heeft de uiterlijke hoofdkleur zwart en nevenkleur grijs, mogelijke insluitingen bij deze leisteen zijn haarscheurtjes.

Sell Pillarguri een uit Noorwegen, Otta afkomstige glimmerleisteen (m.3.0) welke net als Mustang een zwarte hoofdkleur en een grijze nevenkleur heeft. De leisteen soort heeft kleur (mineraal) concentraties als mogelijke insluiting.

Sumi Stone, afkomstig uit China, Hebei, is eveneens een leisteen (a.5.0), deze heeft als hoofdkleur grijs en als nevenkleur bruin, bij deze leisteen soort zijn mogelijke insluitingen haarscheurtjes als ook kleur (mineraal) concentraties. Dit materiaal is tevens gevoelig voor krassen en kromtrekken.


Graniet & Marmer

travertinSite0001

Travertin is een kalkgesteente.
Marmer is een metamorf gesteente, ontstaan uit kalksteen (afzettingsgesteente) dat gedurende zeer lange tijd en onder enorme druk en temperatuurverschillen bij vorming van het gebergte een metamorfose heeft ondergaan. Overige kalksteensoorten, zoals Travertin, zijn sedimentgesteenten, ontstaan door kalkafzetting uit kalkrijk water.

Marmer- en kalksteensoorten worden in blokvorm gewonnen. Deze blokken worden in platen gezaagd, waardoor de tegels en platen voor maatwerk orders altijd een gezaagd oppervlak hebben. Dit oppervlak wordt vervolgens gezoet of gepolijst. Daarnaast worden marmer- en kalksteensoorten ook steeds meer met een oud gemaakt oppervlak aangeboden.

travertinSite2

Met name marmer kan van partij tot partij behoorlijk van kleur en structuur verschillen, het is daarom wenselijk om ten alle tijden de beschikbare partij en/of platen te beoordelen. Bij marmer is vloerverwarming als bijverwarming gebruikelijk. Vloerverwarming als hoofdverwarming (onder marmer) raden wij niet aan,omdat bij sterke temperatuurschommelingen mogelijke krimp- en zetscheuren kunnen ontstaan. Omdat elke situatie anders is raden wij u aan om te informeren bij uw verwarmingsspecialist.

travertinSite3

Kashmir White (Graniet) Granuliet (d.1.1) afkomstig uit Madurai India heeft een witte hoofdkleur en meest voorkomende nevenkleur is groen, de structuur is gespikkeld, gewolkt (structuur vaak met richting). Mogelijke natuurlijke insluitingen van deze natuursteen zijn haarscheurtjes, kleur (mineraal) concentraties en putjes in gepolijst oppervlak. Deze granuliet bevat kalkdeeltjes en is daardoor niet zuurbestendig. Het materiaal is gevoelig voor kromtrekken en is enigszins poreus. Onder invloed van vocht zijn verkleuringen en bruine vlekken mogelijk, als gevolg van oxidatie inde de steen.

Graniet is een stollingsgesteente, ontstaan uit langzaam afkoelende en stollende magma. Het wordt net als marmer en kalksteen in blokken uit de berg gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens als platen en tegels verwerkt. Het oppervlak van graniet wordt vervolgens gezoet, gepolijst, anciento/anticato®, of gebrand afgewerkt. Het materiaal kenmerkt zich over het algemeen door een bijzonder compacte structuur. De kleur van de diverse soorten graniet kan flink variëren. De steen kenmerkt zich over het algemeen door zijn in alle richtingen lopende gespikkelde tekening. Net als marmer- en kalkgesteente kan graniet van partij tot partij van kleur en structuur verschillen, het is daarom wenselijk om ten alle tijden de beschikbare partij en/of platen te beoordelen.

Bij graniet is vloerverwarming als bijverwarming gebruikelijk. Vloer verwarming als hoofdverwarming (onder marmer, kalksteen en graniet) raden wij niet aan, omdat bij sterkte temperatuurschommelingen eventuele krimp- en zetscheuren kunnen ontstaan. Omdat elke situatie anders is raden wij u aan om te informeren bij uw verwarmingsspecialist.Sinds 1994 zijn wij gespecialiseerd op het gebied van grafmonumenten, gedenkstenen en aanverwante artikelen. Naast het reguliere aanbod urnen, kunnen wij u ook urnen aanbieden die geheel naar uw wens gerealiseerd kunnen worden.