Onderhoud brons

Verzorging brons en aluminium

strassackerBrons is een legering van koper en tin en heeft de eigenschap in de loop der tijd, afhankelijk van de plaats van opstelling, donker- of lichtgroen te verkleuren. Ook de bovenlaag van aluminium verandert als gevolg van weersinvloeden van kleur.

Bronzen en aluminium producten van Strassacker zijn zorgvuldig met de hand bewerkt, gepatineerd en van een beschermende lak voorzien. Om deze lak, die het patina beschermt, zo lang mogelijk te behouden, adviseren wij U het laagje vuil dat zich hierop heeft afgezet twee maal per jaar met een fijnwasmiddel en een (ZACHTE) huishoudborstel te verwijderen.

LET OP DAT U GEEN SCHURENDE WASMIDDELEN OF DOEKEN GEBRUIKT, omdat deze de lak kunnen beschadigen Nadat het brons grondig met schoon water is afgespoeld, dit afdrogen en vervolgens conserveren met Strassacker-Was nr. 90431. Deze was is bij ons te bestellen.

strassacker2Bij opschriften en ornamenten die aan het grafmonument vastzitten, de fles krachtig schudden, de was op een afstand van 20-25 cm op een zachte doek spuiten en met de hand aanbrengen. Na het drogen met een zachte doek na wrijven en oppoetsen. aluminium en brons a.u.b. alleen onder goede weersomstandigheden met was reinigen en conserveren.

Wanneer deze eenvoudige behandeling in acht wordt genomen, blijft het patina bij brons gedurende lange tijd behouden. Let bij Lantaarns a.u.b. op dat de luchtgaten in de bodem vrij blijven van was resten en vuil. Indien U de scharnieren van Uw lantaarn goed wilt laten blijven functioneren is het raadzaam af en toe Strassacker-Scharnier-olie nr. 90680 te gebruiken. Deze olie is bij ons te bestellen.Sinds 1994 zijn wij gespecialiseerd op het gebied van grafmonumenten, gedenkstenen en aanverwante artikelen. Naast het reguliere aanbod urnen, kunnen wij u ook urnen aanbieden die geheel naar uw wens gerealiseerd kunnen worden.