Onze producten

show1In onze showroom trachten wij steeds een goed overzicht te bieden van de mogelijkheden van grafmonumenten en interieur als exterieur mogelijkheden van natuursteen.

Wij onderscheiden ons voornamelijk van andere bedrijven in deze bedrijfstak door de persoonlijke ontwerpen van de grafmonumenten. Grafmonumenten kunnen net als de andere producten geheel door ons in onze productiehal geproduceerd worden. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om de persoonlijke ontwerpen van grafmonumenten en/of andere producten te laten produceren in China, India en Vietnam. De specifieke eindafwerking en belettering etc. geschiedt dan als nog in onze productiehal. Door deze samenwerking kunnen wij unieke monumenten / producten aanbieden tegen markt conforme prijzen, wel met een langere levertijd daar een groot gedeelte productie is uit besteed met transport naar Nederland. Om deze langere levertijd te overbruggen kunnen wij waar toegestaan een tijdelijk grafmonument aanbieden (deze blijft eigendom van Weinheimer Natuursteen), grafmonumenten worden geleverd en geplaatst met 10 jaar volledige garantie.

 

tijdelijkAmelberga_002

 

2012grafFeyen2012Wij hebben een uitgebreid netwerk van toeleveranciers waardoor wij ook een heel uitgebreid en exclusief aanbod van accessoires voor bij grafmonumenten kunnen leveren. Ook hebben wij een unieke samenwerking met Brigitte-Design©, waardoor wij ook specifieke ornamenten kunnen laten ontwerpen. Tevens bestaat de mogelijkheden om grafmonumenten, mits niet ouder dan 5 jaar te verzekeren tegen schade die door van buitenkomend onheil wordt veroorzaakt. Of het nu vandalisme, diefstal of simpelweg stormschade betreft maakt daarbij geen verschil. De verzekering vergoedt op basis van nieuwwaarde.

Welk product van natuursteen men ook kiest, natuursteen wordt verkocht met hun natuurlijke gebreken. Hun oorsprong en kleur worden bepaald door het monster dat slechts als benaderende gelijkenis wordt verstrekt zonder dat identieke kleur en benadering van de levering kunnen geëist worden. Vandaar dat goed advies van belang is. Er zijn enkele natuursteen soorten die door hun structuur gemakkelijk vocht opzuigen en sommige zijn hierdoor niet of minder bestand tegen agressieve stoffen. Dit kan tot vlekvorming leiden. Ook zijn dergelijke materialen gevoelig voor corrosie. Enkele voorbeelden Anröchter Grünstiein en Kashmire White. De praktijk wijst uit dat rondom de donkere granaten roestvlekken kunnen ontstaan, doordat deze granaten oxide bevatten. Met corrosie remmend middel is een keer goed resultaat behaald, echter het effect op langere termijn is nog steeds niet in te schatten. Een optelsom van bovenstaande leert ons wel dat dergelijke materiaal soorten risicovoller zijn dan andere en dat goed en deskundig advies dus altijd nodig is.anrochter
Om duidelijkheid te verschaffen geldt vanaf 1 juli 2013 op diverse natuursteen producten een CE-Markering, natuursteenbedrijf Weinheimer heeft van 90 meest voorkomende natuursteen soorten stalen en bijbehorende Tabbladen, zodat wij correct advies kunnen geven.

Op de foto ziet U een grafmonument Anrochter Grunstein, daar dit gezoet is blijft dit materiaal zijn natuurlijke verkleuringen doen, door het gat voor de planten en de beplanting erdoorheen geeft dit een heel natuurlijke uitstraling.Sinds 1994 zijn wij gespecialiseerd op het gebied van grafmonumenten, gedenkstenen en aanverwante artikelen. Naast het reguliere aanbod urnen, kunnen wij u ook urnen aanbieden die geheel naar uw wens gerealiseerd kunnen worden.