Outdoor producten

Image

In onze showroom hebben wij van diverse natuursteen & Unistone© monsters in diverse kleuren en afwerkingen , om u zo goed mogelijk te adviseren. Let op Weinheimer natuursteen® kan in verband met het uitgebreide aanbod natuursteen & Unistone© niet alle kleuren, afwerkingen, soorten en diktes voorradig hebben als plaat materiaal. Voor veel kleuren en afwerkingen zullen wij het advies etc. moeten doen met de ter beschikking gestelde monsters. En zullen mogelijke platen ingekocht dienen te worden voor de productie van dorpels , vensterbanken of raamdorpels etc.

Voor raam- en deurdorpels voor buiten wordt meestal Belgisch hardsteen gebruikt. Overige handelsnamen zijn ook wel Arduin, Belgisch Blauwe steen, Petit Granit en Ecausine.

Belgisch hardsteen is een kalkgesteente (n.1.0.) : hoofdkleur is grijs , met mogelijke insluitingen als (glas-)aders , haarscheurtjes, kleur(mineraal) concentraties, fossielen, putjes.

Ook wordt regelmatig “Afrikaanse”Impala gezoet gekozen als materiaal voor raam- en deurdorpels. Overige handelsnamen zijn ook wel Nero Africa Impala , Rustenburg , Jasberg DB Dark Blue. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze steensoort uit Rustenburg Zuid-Africa. Het betreft een Gabbro gesteente (d.4.0.) :hoofdkleur is zwart/grijs gespikkeld met mogelijke insluitingen als haarscheurtjes, kleur(mineraal) concentraties en putjes.

Bij Afrikaanse Impala zijn er mineraalconcentraties mogelijk ,die tonen als donkere vlekken ook wel “Olifantenpoten” genoemd.

Aangezien Weinheimer natuursteen® zijn klanten goed en correct wil adviseren trachten wij steeds een actueel aanbod monsters natuursteen & Unistone© in onze showroom te hebben. Tevens plaatsen wij regelmatig op onze facebook page foto’s van lopende orders natuursteen & Unistone© en natuursteen om klanten te inspireren.

Weinheimer natuursteen® adviseert u graag over de Outdoor producten en mogelijkheden, verder tonen wij U op dit deel van onze site mogelijkheden van natuursteen toepassing in tuinen en parken.


Image

Weinheimer natuursteen® is er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons en ons advies. Wij zien het dan ook als verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Ons privacybeleid is van toepassing op alle diensten van Weinheimer natuursteen®. Persoons- contactgegevens die wij ontvangen van u zullen wij in onze administratie verwerken , mochten wij via uw aannemer of bouwmaterialenleverancier gegevens van u ontvangen zullen deze in de administratie tussen aannemer of bouwmaterialenleverancier verwerkt worden, mits niet anders door uw aannemer of bouwmaterialenleverancier aangegeven. U dient zich er bewust van te zijn dat Weinheimer natuursteen® niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van uw aannemer of bouwmaterialenleverancier, of andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van diensten van Weinheimer natuursteen® geeft u aan het privacybeleid te accepteren.

De privacyverklaring van Weinheimer natuursteen® is afgestemd op onze diensten en producten en op het gebruik en de mogelijkheden van onze sites. Daarnaast is deze privacyverklaring ook afgestemd op gegevens die u ons ter beschikking stelt in onze showroom etc. Eventuele veranderingen en/of aanpassingen van onze sites en diensten, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring 2018.01. Het is daarom raadzaam om regelmatig onze privacyverklaring te raadplegen.

De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van opdrachten /diensten via uw aannemer of keukenleverancier waar wij mee samenwerken. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeven het doel van de betreffende samenwerking en zullen niet verder verspreid worden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze medewerkers en partners zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Op onze site vindt u ook onze leverings- en betalingsvoorwaarden , tevens vindt u bij urngedenkteken.com® de colofon https://www.urngedenkteken.com/home/colofon/

Let op : om u goed en correct van dienst te kunnen zijn, zullen wij ten alle tijden naar uw persoons- en contactgegevens informeren bij het plaatsen van een opdracht en zullen wij deze ook in onze administratie van Weinheimer natuursteen® verwerken.


Outdoor Selection

Op dit deel van onze site tonen wij U een deel van de mogelijkheden van natuursteen toepassing in tuinen en parken. Laat U inspireren door vormen,kleuren en materialen, die een heel nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan de leefomgeving.

Een mooi terras of een speelse bestrating wordt in belangrijke mate bepaald door de uitstraling van het materiaal dat wordt gebruikt. Natuurlijk is de plaatsing en de wijze van verwerken ook een erg belangrijke factor. Hierbij geven wij U enige tips zodat Uw terras, oprit, tuinpad of zwembadrand er schitterend komen uit te zien.

SiteOutdoor1

SiteOutdoor2

De basis van elk terras,oprit of pad wordt gevormd door een degelijke fundering. Een goede fundering bepaalt het eindresultaat en de duurzaamheid van elk project.Doordat iedere situatie echter anders is, wordt het onmogelijk om voor elke mogelijke ondergrond het toepasselijke funderingsadvies te verschaffen.Toch willen wij U graag enkele basisregels meegeven. Hoe minder draagkrachtig de bestaande ondergrond , hoe zwaarder en dikker de funderingslaag moet zijn. De meeste funderingen bij particuliere projecten bestaan uit 2 lagen. Een onderlaag die bestaat uit grove steenslag of gebroken puin in de maat 20/32 mm al dan niet zand/cement gebonden en een afwerklaag die bestaat uit grof zand of in voorkomend geval met cement gestabiliseerd zand of mortel. De dikte van de onderlaag zal in de praktijk variëren tussen de 15 en de 30 cm. De gebruikte materialen voor de onderlaag dienen in ieder geval goed te worden verdicht door aanstampen,trillen of walsen. Daar waar de ondergrond slechts zeer weinig draagkrachtig is, en in die gevallen waar men twijfelt over de draagkracht van de bestaande ondergrond , adviseren wij het gebruik van geotextiel. Dit kunststof doek moet worden geplaatst onder de funderingsmaterialen, zodat de druk gelijkmatiger wordt verdeeld. Bovendien zorgt geotextiel ervoor dat de funderingsmaterialen goed gescheiden blijven van de bestaande ondergrond. Een andere basisregel bij funderingen bepaalt dat dunne afwerkingsproducten , bijv. tegels van 1 a 2 cm dik een erg stevige fundering vragen, vaak zelfs een massieve betonnen plaat. In dit geval zullen de tegels vaak geplaatst worden in de specie. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Dikke bestratingstenen bijvoorbeeld, kunnen worden geplaatst op een fundering van enkel goed verdicht grof zand. Tenslotte geldt als basisregel ook, dat de verwachte belasting / druk de dikte van de fundering bepaalt. Voor een oprit, waar personenwagens overheen moeten , dient de fundering steviger en dikker te zijn dan voor het tuinpad, dat enkel en alleen gebruikt wordt door voetgangers.

SiteOutdoor3

Natuursteen is uniek in zijn kleurnuancering en structuur. Geen twee stenen zijn hetzelfde. Daarom dienen alle tegels, bestratingmaterialen en andere natuursteen producten vóór verwerking uit verschillende verpakkingen vermengd te worden. Op deze manier wordt de meest harmonieuze verdeling van kleuren en schakeringen van het gebruikte materiaal verkregen.

SiteOutdoor4

Indien bij terrassen de oppervlakte meer dan 15 m2 of de lengte meer dan 5 m1 bedraagt, dient een uitzettingsvoeg voorzien te worden dwars door de fundering (zandbed ) en de legmortel. Aan de aansluiting met de gevel voorziet men eveneens een uitzettingsvoeg door het plaatsen van isolatiefoam of een gelijkwaardig product. Alle tegels en bestratingen dienen met een helling van minimaal 1 % te worden gelegd om waterophoping op de vloer zo veel mogelijk tegen te gaan. De helling moet zo worden uitgevoerd dat het water van het gebouw wegloopt.

SiteOutdoor5

Elke tegel of bestratingmateriaal dient stevig te worden "opgesloten". Bij natuursteen wordt vaak met een opsluitband gewerkt. De opsluitband moet hoger zijn dan de dikte van het afwerkproduct. Bij een bestratingsteen van 10 cm dik bijvoorbeeld, kan een opsluitband worden gebruikt van 15 cm. Vaak kiest men hier voor een hardstenen of granieten opsluitband. Naast opsluitbanden, wordt er met name bij bestratingen vaak gewerkt met een rollaag in het afwerkmateriaal. Praktisch gezien gebruikt men hier hetzelfde materiaal, maar dan op zijn kant geplaatst. De opsluitbanden of rollagen worden vaak 1 a 2 cm lager geplaatst dan de bestrating of het tegelwerk zelf.

SiteOutdoor6

SiteOutdoor7


Tuin-rand en lamp

Tuin rand uitgevoerd in Rustenburg B. Graniet geschuurd. Ontwerp tuin door Hoveniersbedrijf Kortenray Stevensweert.(voor adres zie rubriek Links)

Tuinlamp eveneens in Rustenburg B. Graniet geschuurd. Ontwerp van J.Weinheimer/ D. Schreiter.

tuint1

lampt1


Water-ornament

Water-ornament uitgevoerd in Rustenburg Geschuurd graniet, gedeelte waardoor het water afdaalt is machinaal gefrijnd.

Achterzijde van ornament is geopend zodat men de RVS stang ziet waardoor het water omhoog gevoerd wordt. De RVS stand en bak is geproduceerd door Lasbedrijf Hendriks.

watervalRVS1


Deuromlijsting & raamdorpels

Uitgevoerd in Belgisch Hardsteen gezoet, deuromlijsting is met trede en bestaat uit twee console met profielen.

deuromlijsting1


Outdoor

beltrani1

beltrani2Sinds 1994 zijn wij gespecialiseerd op het gebied van grafmonumenten, gedenkstenen en aanverwante artikelen. Naast het reguliere aanbod urnen, kunnen wij u ook urnen aanbieden die geheel naar uw wens gerealiseerd kunnen worden.