Over Weinheimer

Twee generaties terug

historie WeinheimerDe historie van het natuursteen expertise gaat twee generaties terug. Hugo Weinheimer was vroeger werkzaam bij een steenhouwerij in Duitsland. Daarnaast had hij voor grafwerk een eigen verkooppunt aan huis. Joep Weinheimer, ontmoette op vakantie in Nederland zijn latere echtgenote en trok in de jaren ’60 de grens over om zich in Nederland te vestigen. Joep Weinheimer heeft vanaf 1971 t/m 1994 gewerkt bij een natuursteenbedrijf / Steenhouwerij in Nederlandse Limburg. Daarna is Joep samen met zijn zoons Leon en Noel begonnen aan een eigen zaak. Deze zaak, opgericht in 1994 is gelegen aan de Rafaëlweg 20 te Susteren. In 1998 is het bedrijf verhuisd naar de overkant van de straat vanwege gebreken aan het bedrijfspand. Er was bijvoorbeeld geen daglicht in de werkplaats. Het grondgebied aan de overkant was reeds gekocht voor opslag en het bestaande pand was gehuurd. Daarom werd er voor gekozen een nieuw pand aan de andere kant van de straat te bouwen.

De eigenaren van Weinheimer

historie WeinheimerOp de foto aan uw rechterzijde ziet U de eigenaren van het bedrijf. Noel Weinheimer verzorgt een deel van de planning,werkt in de productie & adviseert klanten over mogelijkheden van grafmonumenten en draagt zorg voor een vakkundige levering en plaatsing van de grafmonumenten en urngedenkstenen. Leon Weinheimer zorgt voor de administratie, calculaties en begeleidt klanten van de bouwtoepassingen en  grafmonumenten / urngedenkstenen. Joep Weinheimer heeft in 2016 zijn aandeel in Weinheimer natuursteen overgedragen aan zijn zonen. Naast Joep staat Hugo Weinheimer. Hugo Weinheimer adviseerde het bedrijf op zeer deskundige wijze tot december 2002. Sinds december kon hij door zijn gezondheid het bedrijf niet meer bezoeken en adviseren. Hij ontving wel nog steeds informatie omtrent het bedrijf en gaf ondanks alles toch zijn eerlijke mening. 2 mei 2003 is Hugo Weinheimer overleden.

Net als in het verleden Hugo Weinheimer, zal Joep Weinheimer het bedrijf op vakkundige en deskundige wijze blijven adviseren en ondersteunen, om op die wijze zorg te dragen dat zijn jarenlange ervaring in de natuursteenbranche wordt overgedragen aan beide zonen.

30 Jarige jubileum

oorkonde30jaar26 september 2003 heeft Joep Weinheimer een Oorkonde ontvangen ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum in de bedrijfstak natuursteen. Destijds overhandigd te Utrecht door Centrum Natuursteen.

Gezien de jarenlange ervaring van Joep Weinheimer in de natuursteen branche zal hij Weinheimer natuursteen blijven adviseren en deskundig ondersteunen  en zal ook betrokken blijven als bestuurder van Stg. M. & V.O. Weinheimer Stone Susteren.

De Jubilarissen

oorkondeDe 30, 40 en 50 jaar jubilarissen te Utrecht (van links naar rechts): J. Weinheimer, P. van Ettinger, H. Haker, G. Schuiling en N. Mizee (foto uit Steen in Druk oktober 2003).